15.8.2012

Munakoisopizza

Pohjan ohje täältä, muu täältä. Suosittelen!

Munakoisopizza (Hannan Soppa)
Pellillinen pizzapohjaa
täyte:
1 munakoiso
merisuolaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
250 g buffalomozzarellaa
1,5 dl vastaraastettua parmesania
extra neitsyt oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuumenna uunin grillivastukset. Viipaloi munakoiso ohuehkosti. Ripottele viipaleille suolaa ja ja laita siivilään itkemään vajaaksi puoleksi tunniksi. Huuhtaise siivut ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Leikkaa siivut neljäsosiksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja hienonna valkosipuli, sekoita keskenään kulhossa. Levitä munakoisot pellille ja paahda grillivastusten alla muutama minuutti. Lisää sitten tomaatti-valkosipulimix ja paahda, kunnes kasvikset ovat mukavasti grillaantuneet. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Siivuta mozzarella hyvin ohueksi. Ripsottele oliiviöljyä pellille leivinpaperille ja venyttele pizzapohja ohuesti pellille. Ripsottele lisää oliiviöljyä pohjan päälle. Asettele mozzarellasiivut pohjalle ja juuston päälle kasvikset. Viimeistele parmesanilla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Paista pizzaa n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja on kypsää. Heitä valmiin pizzan päälle tuoreita basilikan lehtiä ja herkuttele heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti