31.8.2012

Punaherukkapiiras

Ohje Hesarista. Itse vähän luistin ja käytin pohjana valmista murotaikinaa.

Pohja:
3 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
150 g voita tai leivontamargariinia
1 muna

Täyte:
1 prk (2 1/2 dl) valmista vaniljakastiketta
1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
2 munaa
5 dl punaherukoita

Muruseos:
75 g voita tai leivontamargariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

(Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sekoita kuiva-aineet hyvin keskenään ja lisää kylmä rasva kuutioina. Nypi murumaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi muna. Sekoita käsin nopeasti tasaiseksi.)

Vuoraa teflonvuoka (23 x 33 senttiä) leivinpaperilla ja taputtele taikina tasaisesti vuoan pohjalle sekä vähän reunoillekin. Sekoita vaniljakastike, maito, sokeri ja munat keskenään. Kaada seos taikinapohjalle ja lisää marjat tasaisesti päälle. Nypi viileä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri keskenään ja ripottele seos tasaisesti täytteelle.

Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan ja paista noin 40 minuuttia, kunnes piiraan pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lämpimän piiraan kanssa vaniljakastiketta tai sopivasti pehmentynyttä vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti