31.8.2012

Porkkanasämpylät

Ohje täältä.

3 dl ruisjauhoja
10 dl hiivaleipäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
5 dl ykkösmaitoa (käytin kevytmaitoa)
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
5 dl porkkanaraastetta
50 g margariinia

Kuumenna maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (n. 40 astetta). Lisää maitoon ruisjauhot ja kuivahiiva. Lisää taikinaan suola, hunaja ja porkkanaraaste. Alusta sekaan rasva sekä hiivaleipäjauhot. Anna taikinan kohota pyyhkeen alla noin kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina tangoiksi ja leikkaa pötkylät 24 palaan (itse sain aikaan 19 sämpylää). Pyörittele palat sämpylöiksi käsin ja anna kohota vielä hetken. Paista 225 asteessa reilut 10 minuuttia. Nauti lämpimänä maidon kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti