19.4.2015

Appelsiini-suklaakakku

Idea kakkuun saatu täältä.

380 g Myllyn paras pyöreä suklaataikinaa
Appelsiinisuklaatäyte:
4 dl vispikermaa
½ dl sokeria
200 g appelsiinikorokanttisuklaata (Marabou)

Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön.

Vuoraa lasinen piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Voit käyttää myös kakkuvuokaa.

Painele taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä pehmeäksi. Huomioi, että paistoaika voi vaihdella vuoan materiaalista riippuen. Anna pohjan jäähtyä. Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sulata minttusuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon. Levitä suklaatäyte pohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Siirrä paperin päältä tarjoilulautaselle. Nauti!

Olin mukana Hopottajat-kampanjassa, jossa testattiin Myllyn paras pyöreä suklaataikinaa. Lisätietoa löytyy täältä: www.hopottajat.fi/suklaataikina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti