14.4.2015

Kermainen hirvipata

Ohje täältä.

600 g hirven palapaistia
150 g pekonia
7 isoa porkkanaa (laitoin 2 porkkanaa + yhden paprikan)
3 isoa sipulia
1 kpl valkosipuli
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl kermaa
loraus riistafondia (jätin pois)
loraus soijakastiketta
loraus balsamicoa
rosmariinia (käytin kuivattua timjamia)
mustapippuria
merisuolaa
voita

Nosta hirvenliha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaittoa. Kuori sipulit ja valkosipuli. Pilko sipuli lohkoiksi ja valkosipulinkynnet puoliksi. Pieni pekoni silpuksi. Ruskista hirvenliha pannulla voin kanssa ja nosta pataan. Samassa rasvassa kuullota sipulit ja valkosipulit. Nosta sipulit pataan. Paista pekonisilppu ja nosta pataan. Lisää pari desiä vettä, tai kunnes liha miltei peittyy. Kaada padan sekaan loraus soijaa, balsamicoa riistafondia ja pari ruokalusikallista hunajaa.

Hauduta pataa kannen alla 150-asteessa. Tunnin kuluttua lisää kuorittu ja lanteiksi leikattu porkkana, tuore rosmariini ja kerma.

Kahden tunnin kohdalla mausta mustapippurilla ja merisuolalla maun mukaan.

Kahden ja puolen tunnin kohdalla tarkista maku ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti