3.4.2015

Broileri-satay

Ohje täältä.

1 rs (500 g) broilerin fileepihvejä (naturel)

Marinadi
1/2 dl öljyä
3/4 dl appelsiinmehua
2 rkl soijakastiketta
1 murskattu valkosipulinkynsi

Voiteluun
2 rkl appelsiininmehua
2 rkl öljyä
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa

Maapähkinäkastike
1 ps (150 g) suolapähkinöitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tlk (à 400 ml) kookosmaitoa
1 1/2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria

1. Sekoita marinadin ainekset.
2. Leikkaa fileet poikkisyin noin sentin levyisiksi nauhoiksi ja kääntele marinadin joukkoon. Anna maustua muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
3. Pujota nauhat vedessä liotettuihin varrastikkuihin. Kuumenna uunipannu 250-asteisessa uunissa. Käännä grillivastus päälle ja lado tikut kuumalle uunipannulle vieriviereen. Suojaa tikkujen päät foliolla palamiselta. Grillaa kolme minuuttia ylimmällä tasolla ja käännä tikut. Jatka grillaamista noin kolme minuuttia. Broileritikut ovat kypsiä, jos paksuimmasta kohdasta pistettäessä pursuava neste on kirkasta. Muuten jatka grillaamista minuutti kerrallaan. Voit grillata vartaat tietysti myös ulkogrillissä.
4. Voitele kypsät broileritikut voiteluliemellä. Tarjoa broileri-satay kuumana tai kylmänä maapähkinäkastikkeen kanssa. Pane tikut tarjolle laakealle vadille esimerkiksi vihreiden salaatinlehtien päälle ja koristele vati tulppaaneiksi leikatuilla kirsikkatomaateilla ja nosta maapähkinäkastike pienessä kulhossa tarjolle samalle vadille. Maapähkinäkastike:
5. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää suolapähkinät ja aja hienoksi.
6. Kaada kookosmaitoa koneen käydessä kunnes saat sakean, lusikoitavan kastikkeen. Mausta kastike inkiväärillä, sambal oelekilla, soijakastikkeella ja sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti