3.4.2015

Dominomainen mango-juustokakku

Tein tuplana irtopohjavuokaan. Hyvää tuli! Ohje täältä.

Pohja:
1 pkt (175 g) Domino Original -keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
2 liivatelehteä
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk (n. 3 dl) säilykemangoa  soseutettuna
2 tl vaniljasokeria
1,5–2 dl sokeria (laitoin tupla-annokseen vain 2dl)
ripaus jauhettua kardemummaa
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu (tupla-annokseen 1,5 sitruunan mehu)

Koristelu:
1 prk säilykemangoa soseutettuna (n. 3 dl)
2 tl vaniljasokeria
mintunlehtiä

Murskaa Dominot tehosekoittimessa rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (10 cm x 33 cm) pohjalle ja reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta ja soseuta täytteeseen tuleva säilykemango. Sekoita tuorejuuston joukkoon mangosose, vaniljasokeri, sokeri sekä kardemumma. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Sekoita liivateseos juustoseokseen ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli. Kastikkeesee tulevaa mangoa ei tarvitse välttämättä valuttaa. Mausta mangosose vaniljasokerilla ja koristele kakku maustetulla mangokastikkeella. Lopun kastikkeeen voi tarjota kulhosta. Viimeistele komeus mintunlehdillä – ja herkku on valmis tarjoiltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti