5.4.2015

Tom Yam Gung

Hyvä flunssakeitto. Ohje maku.fi

1 1/2l  kalalientä
1 kpl sitruunaruohoa
3 kpl kaffirlimetinlehteä
1 kpl tuoretta chiliä (hienonnettuna, siemenet poistettuna)
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limettimehua
200 g herkkusieniä (tuoreita), jätin pois
2 kpl kevätsipulia
300 g vaaleaa kalaa (esim. ahventa)
200 g katkarapuja (pakaste)
250 g kirsikkatomaattia
1/2 dl tuoretta korianteria (hienonnettuna)

Halutessasi 2 tl tom yam maustetahnaa

Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.

Lisää muutamaan osaan leikattu sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet, hienonnettu chilipalko, kalakastike ja limetinmehu. Lisää halutessasi myös tom yam -maustetahnaa. Anna kiehua hetki.

Puhdista ja viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit.

Lisää keittoon sienet, sipulit ja ruodottomat pienet kalafileet tai paloitellut isommat fileet. Kuumenna kiehumispisteeseen.

Ota kattila pois levyltä. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut sekä kirsikkatomaatit. Anna Tom Yam Gung -keiton seistä kannen alla muutama minuutti.

Lisää Tom Yam Gung -keittoon hienonnettu korianteri juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti