8.10.2017

Kurpitsa-omenakeitto

Keitto oli aika perus, mutta tuo jugurttiomenaraaste oli superhyvää! Eikä edes kaivannut lisämakeutusta. Ohje Valiolta.

1 kg (n. 650 g hedelmälihaa) myskikurpitsaa tai muuta kurpitsaa
5 dl vettä
1 luomukasvisliemikuutio
2 (200 g) sipulia
1 pkt (à 285) kypsiä, valkoisia papuja , esim gogreen luomupavut
2 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
1 ½ dl Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
¼ tl jauhettua valkopippuria
½ tl suolaa
(Ripaus mustapippuria)

JOGURTTI-OMENARAASTE
2 dl Valio turkkilaista luomujogurttia
300 g kotimaisia omenoita
(1 tl sokeria tai hunajaa )


Halkaise kurpitsa. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja lohkotut sipulit. Keitä kannen alla 10 - 15 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää joukkoon huuhdotut pavut. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää ruokakerma, mehu ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta omenat karkealla raastinterällä, lisää joukkoon. Mausta seos tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.
Lisää keittoannoksiin jogurtti-omenaraastetta. Tarjoa pääruokana tai alkuruokakeittona (6:lle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti