16.10.2017

Pizzapohja + tomaattikastike

Ohje https://www.anninuunissa.fi/kotona-tehty-taydellinen-pizza/täältä.

Pohja: (1 pizzapohja/pellillinen)

2 dl vettä
11 g (1 pussi) kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl luomu vehnäjauhoja

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Mittaa noin 42 asteinen vesi kulhoon. Sekoita jauhohiivaseos veteen. Lisää myös suola ja öljy. Lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen. Vaivaa lopuksi taikina kädellä. Lisää hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään puolituntia.

Tomaattikastike:

1 purkki tomaattimurskaa
1 sipuli
7 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl sokeria
(tilkka punaviiniä)
suolaa
mustapippuria
yrttejä esim. oregano ja basilika

Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä (5 rkl) kasarin pohjalla noin 10 minuuttia. Lisää puolet tomaattimurskasta ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia. Lisää loput tomaattimurskasta, punaviini ja yrtit. Hauduta toiset 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan. Ota kattila liedeltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Anna vetäytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti