3.10.2017

Myskikurpitsa-linssikeitto

Hyvää oli suola+mustapippuri lisäyksellä. Ohje Yhteishyvä.

0,5 myskikurpitsaa
1 prk (290 g) kypsiä punaisia linssejä
2 rkl öljyä
2 rkl inkivääritahnaa
1 tl kurkumaa
5 dl kasvislientä (gluteenitonta)
1 prk (500 ml) kookosmaitoa
1 ruukku korianteria
 (+ suolaa ja mustapippuria)

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Valuta linssit.

Kuumenna öljy kattilassa. Paista kurpitsakuutioita 2–3 minuuttia. Lisää inkivääri ja kurkuma. Paista minuutti. Sekoita linssit, liemi ja kookos joukkoon. Jos haluat, säästä 4 rkl kookosmaitoa keittoannosten koristeeksi. Keitä 10 minuuttia.

Soseuta ja kiehauta. Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla ja kookosmaitokiehkuralla.

Vältä hävikki Koverra kurpitsasta siemenet ja irrota rihmat. Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa pyyhkeellä. Lisää tilkka öljyä ja ripaus chiliä, paprikaa tai currya. Paahda 180-asteissa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti