13.10.2019

Korealaiset härkishodarit

Viimeistä murua myöten -blogin alkuperäisreseptissä käytetty härkiksen tilalla nyhtökauraa. Ohje täältä.

Hodarisämpylät:

4 dl maitoa tai vettä
½ pkt tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
n. 9 dl vehnäjauhoja
50g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa

Voiteluun:

1 kananmuna
2 rkl fariinisokeria (voit käyttää myös siirappia)
1 rkl vettä

(seesaminsiemeniä)

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja lisää sokeri ja kananmuna.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa taikinaa samalla vaivaten. Vaivaa pehmeä voi taikinan sekaan.
Vaivaa taikinaa, kunnes siihen muodostuu kunnon sitko ja se juuri ja juuri irtoaa käsistä. Varo lisäämästä liikaa jauhoja.
Anna kohota peitettynä liinan alla kaksinkertaiseksi, n. 45 minuuttia.
Jaa kohonnut taikina 12 palaan.

Kauli jokainen pala soikion malliseksi.

Taita päätyjen reunat n. 2 cm sisäänpäin ja rullaa pituussuunnassa pötköksi. Käännä saumapuoli alaspäin.

Anna kohota uudestaan liinan alla n. 45 minuuttia.

Sekoita yhteen fariinisokeri, vesi ja kananmuna. Voitele sämpylät seoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 13 minuuttia tai kunnes kauniin kullanruskeita.

Härkiskastikkeeseen

1 paketti härkistä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl seesamöljyä
2 rkl sweet chilikastiketta
4 rkl hoisinkastiketta (löytyy kaupan Aasia-hyllyistä)
½ dl vettä
½ tl suolaa

Pikkelöityihin kurkkuihin

1 kurkku
2 valkosipulinkynttä
1/4 ruukkua korianteria
½ punainen chilipalko
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamöljyä
2 tl sokeria
½ tl suolaa

Soijakastikkeeseen

½ chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 dl soijakastiketta
1 limen mehu
1 tl seesamiöljyä
Lisäksi

2 kevätsipulinvartta
½ ruukkua korianteria
seesaminsiemeniä
paahdettua sipulirouhetta

Ohjeet

Valmista hodarisämpylät.
Valmista pikkelöidyt kurkut: Siivuta kurkusta juustohöylällä pitkittäissuuntaisia siivuja. Pilko valkosipuli hienoksi, pilko chili ohuiksi renkaiksi ja revi korianteri. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista soijakastike: Pilko chili hienoksi ja sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen.

Valmista härkiskastike: Pilko punasipuli, valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna seesamöljyä pannulla ja lisää edelliset aineet. Kuullota noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää sitten härkis, hoisinkastike, sweet chilikastike ja vesi. Anna hautua, kunnes kastike ei ole enää juoksevaa, vaan sellaista, joka pysyisi hyvin hodareiden välissä. Mausta suolalla.
Kokoa aineksia hodareiden väliin. Pilko vielä kevätsipulia ja lisää sitä, korianteria, paahdettua sipulia ja seesaminsiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti