(1 iso hillopurkki):
Sokeriliemi:
1 dl vettä
0,5 dl ruokosokeria
1 kanelitanko
muutama kardemummasiemen
ripaus jauhettua neilikkaa
Rommiluumut:
1-3 dl tummaa rommia (maun mukaan)
500 g luumuja
1,5 dl ruokosokeria
Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet kattilassa ja anna liemen jäähtyä. Pese luumut ja poista kivet.
Kaada sokeriliemi puhtaaseen hillopurkkiin. Asettele liemen päälle vuorotellen luumun puolikkaita ja sokeria sekä rommia. Huomaa, että luumujen tulee jäädä nestepinnan alapuolelle. Sulje korkki hyvin.
Anna maustua 2-4 kuukautta purkissa jääkaapissa. Voit käännellä purkkia välillä, jotta rommi ja sokeri sekoittuvat ja sulavat kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti