13.10.2019

Sipsipavlova

Ohje täältä. Ihana kakku!!

Marenkipohja

4 valkuaista
2½ dl sokeria (Siro hienosokeri)
2 tl maissitärkkelystä
1 tl limen tai sitruunan mehua
1 Daim-patukka

Täyte

2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
1 rkl tomusokeria

Karamellisoitua kondensoitua maitoa = kinuski
vadelmia
Daim-patukka
tavallisia suolattuja sipsejä (Estrella Artisan sea salt)

Kuumenna uuni 120 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää puolet sokerista pikkuhiljaa valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Lisää maissitärkkelys lopun sokerin joukkoon ja lisää loppu sokeri pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Vatkaa marenki kiiltäväksi ja paksuksi. Valmis marenki jättää pintaan teräviä piikkejä. Lisää lopuksi varovasti käännellen limen mehu ja pieneksi pilkottu Daim-patukka.

Levitä pellille leivinpaperi ja tee marengista ympyrä leivinpaperin päälle. Voit jättää keskustan hieman matalammaksi, jolloin saat sen helposti täytettyä. Paista pavlovaa uunin alatasolla noin 1½ tuntia. Täytettä varten vatkaa vispikerma ja lisää joukkoon rahka ja tomusokeri.

Levitä kinuskia marenkipohjan päälle (itse käytin noin kolmasosan purkista) ja ripottele päälle vadelmia. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja ripottele päälle hienonnettua Daimia ja sipsejä. Valmista! Ja sitten tarvitset enää vain kasan kavereita pöydän ääreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti