13.10.2019

Kurpitsapasta

Tämä oli herkullista. Ohje Hannan Sopalta.

2:lle

n. 160 g (gluteenitonta) spaghettia
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
6-8 salvian lehteä
reilu ½ dl kurpitsasosetta
(kuori ja paloittele kurpitsa, keitä kypsäksi ja soseuta. Loput voi pakastaa, jos käyttöä ei ole lähiaikoina.)
2 rkl Arla Keittiö Crème Fraiche laktoositon 34%
ripaus kutakin: kaneli, inkivääri, maustepippuri, neilikka & muskottipähkinä
suolaa & valkopippuria


Keitä spaghetti paketin ohjeen mukaisesti al denteksi. Valuta (säästä keitinvedestä noin desi), jäähdytä kylmällä vedellä ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuehkoiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu ja paista sipulia oliiviöljyssä noin kymmenen minuuttia, kunnes se on pehmeää ja hieman ruskistunutta. Varo, ettei sipuli pala. Lisää lopuksi salvian lehdet, paista vielä pari minuuttia ja siirrä sipuli-salviaseos sivuun odottamaan. Mittaa sitten pannulle kurpitsasose ja crème fraiche, kuumenna. Mausta hyppysellisillä kanelia, inkivääriä, maustepippuria, neilikkaa ja muskottipähkinää. Sekoita joukkoon spaghetti ja säästämäsi keitinvesi. Anna kuumentua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jaa spaghetti kahdelle lautaselle, viimeistele paistetulla sipulilla ja salvialla. Syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti