13.10.2019

Spagettikurpitsa Carbonara

Ohje täältä.

Ainekset (4 annosta)

1 kpl spagettikurpitsa (noin 1,6kg)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
170 g pekonia
1 kpl sipuli kuutioituna
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl parmesaania raastettuna
1 dl mozzarella raastetta
1½ dl ruokakermaa
2 rkl tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna

Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa. Poista spagettikurpitsan puolikkaista siemenet. Laita spagettikurpitsan puolikkaat uunivuokaan ja ripottele pinalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda spagettikurpitsaa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsä. Anna spagettikurpitsan jäähtyä ainakin 15 minuuttia.

Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pannulle sipuli kuutiot ja paista vielä muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.

Riivi haarukoilla spagettikurpitsa “spagetiksi” ja laita kulhoon. Lisää kulhoon juustoraasteet, pekoni-sipuliseos, ruokakerma ja hienonnettu persilija. Sekoita hyvin sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä spagettikurpitsojen kuoret täytellä. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paita uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti