13.10.2019

Sitruunajuustokakku


Ohje täältä.

Pohja
150g(12 kpl) Pirkka digestivekeksejä
75g voita

Täyte
4 liivatelehteä
4dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
1rs(180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1prk(200 g) Pirkka kevytkermaviiliä
1(n. 3 tl) sitruunan raastettu kuori
n. 4rkl sitruunanmehua
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria

Pinnalle
4-6 Pirkka Parhaat macaron-leivosta
vadelmia Pirkka Parhaat Calinda mansikoita
pensasmustikoita

Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vaniljasokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja macaron-leivoksilla juuri ennen tarjoamista. Leikkaa osa mansikoista puoliksi tai kukiksi. Halkaise mustikat. Asettele osa macaroneista kyljelleen, osa pystyyn ja osa lappeelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti