10.6.2009

Jauhelihakepakot grillissä

Grilli on tänä kesänä kuumentunut vasta testausmielessä. Tänään päästiin vihdoin tositoimiin ja listalla oli Ruokamaailman jauhelihakepakoita paprikadipillä ja hodareita. Kepakot maustoin hieman eritavoin kuin ohjeessa, käytin mm. jeeraa ja chiliä. Niistä tuli tosi hyviä, mutta dippi jäi aika mauttomaksi.

Jauhelihakepakot ja paprikamajoneesi
4 annosta


400 g jauhelihaa
1 rasia (100 g) tacomaustettua tuorejuustoa
valkosipulia halutessasi
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja
ripaus cayennenpippuria tai hiukan tabascoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa

Paprikamajoneesi:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 dl säilöttyä paprikaa
1 dl sipulinvarsia tai ruohosipulia

Sekoita murekkeen aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin kahdeksan pitkulaista soikiota. Paista ne pannussa tai grillaa niitä tiheän ritilän päällä noin 10 minuuttia. Voit myös panna kepakot leivinpaperilla peitetylle pellille ja kypsentää 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoa lisänä paprikamajoneesia. Valuta säilykepaprikat ja pane ne sekä majoneesi ja kermaviili kapeaan kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon silputtu sipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti