10.6.2009

RaparperiPaistos

Kaapissa oli edelleen raparpereja ja seuraavaksi kokeilinkin Hannan Sopalta löytynyttä raparperipaistoksen reseptiä. Oli hyvää - ja tuhtia.

RaparperiPaistos (Bella Vanilla)


500 g raparperiä kuorittuna ja pilkottuna
50 g sokeria
1 rkl voita
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maizenaa

Kuumenna ainekset kattilassa, kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet.

murupäällinen:
150 g jauhoja
1 tl leivinjauhoja
110 g kylmää voita kuutioina
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sokeria
3 rkl tummaa sokeria

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi. Sekoita sokerit haarukalla joukkoon ja kaada voideltuun vuokaan raparperien päälle. Paista uunissa 190 asteessa 40 minuuttia. Parasta tarjottuna hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti