Sain satsin raparpereja (omassa pihassa niitä kun ei vielä kasva) ja aloin etsimään reseptejä, mitä niistä voisi tehdä. Raparperi-toskapiirakka löytyi pastanjauhajilta ja se pääsi ensimmäisenä testaukseen. Ja hyvää ol'
Raparperi-toskapiirakka
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hieman jäähtynyt rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle pienehköjä raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy (n. 5-7 vartta). Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.
Tee paiston aikana toskakuorrutus:
100 g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100 g mantelilastuja
Anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.
Käyttämäni raparperit oli aikas isoja ja tähän piirakkaan niitä kuluikin vain kaksi. Osan jäljellä olevista taidan laittaa hilloksi, mutta erilaisia piirakoita täytynee vielä testata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti