8.6.2009

Maukas raparperihillo

Tänään keittelin osasta raparperinipustani mukavan mausteista hilloa. Ohje löytyi Kotiliedeltä. Itse käytin mausteena tuoretta inkivääriä, kanelia ja kardemummaa. Hillosta tuli erittäin makeaa, mutta silti tositosi hyvää.

Maukas raparperihillo



1,0 kg paloiteltua raparperia
5,0 dl hillosokeria
1,0 dl fariinisokeria
minttua, kanelia, kardemummaa
kokonaisia mausteneilikoita tai inkivääriä

1. Mittaa paloiteltu raparperi ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon mauste. Neilikat ja kardemummansiemenet on hyvä sitoa sideharsonyyttiin tai sulkea teepallosiivilään, jolloin mausteet on helppo poistaa keitoksesta.

2. Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin. Tarjoa leivonnaisten täytteenä, viilin, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hillo sopii hyvin myös jäädykkeen mausteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti