11.6.2012

Cajun-kanapasta

 Tämä kuulosti niin hyvältä että oli pakko testata heti. Ohje suoraan Pastanjauhajilta, omat pienet muutokseni suluissa. Hyvää!

120 g linguinipastaa (käytin pecorinomaustettua pastaa)
2 kananrintaa (käytin 250g marinoimattomia kanasuikaleita)
2 tl cajun-mausteseosta (ohje alla)
2 rkl voita
1 punainen paprika, viipaloituna
1 vihreä paprika, viipaloituna
4 tuoretta herkkusientä, viipaloituna (jätin pois)
1 vihersipuli silputtuna (käytin keltasipulia)
2,4 dl kuohukermaa
1/4 tl kuivattua basilikaa (käytin kourallisen tuoretta)
1/4 tl suolaa
1/8 tl valkosipulijauhetta
1/8 tl rouhittua mustapippuria
hieman raastettua sitruunankuorta
0,6 dl raastettua parmesaania

Keitä pasta ohjeen mukaan, tavallisesti 8-10 minuuttia väljässä vedessä isossa kattilassa. Valuta pasta. Suikaloi kananrinnat ja laita ne cajun-mausteseoksen kanssa muovipussiin. Ravistele pussia niin, että kana maustuu kauttaaltaan ja paista suikaleita sitten korkeareunaisella paistinpannulla voissa lähes kypsiksi (5-7 minuuttia).

Lisää pannulle paprikat, herkkusienet ja vihersipuli. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia ja alenna sitten lämpöä. Kaada joukkoon kerma ja lisää basilika, sitruunankuori, suola, valkosipulijauhe sekä mustapippuri. Kuumenna kuumaksi ja lisää lopuksi pastakin pannulle. Sekoita ja kuumenna, mutta älä enää varsinaisesti keitä tai hauduttele. Tarjoa parmesan-raasteen kanssa.

Cajun-mausteseos
2 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
2 1/2 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta (en laittanut)
1 tl cayennepippuria
1 1/4 tl kuivattua oreganoa
1 1/4 tl kuivattua timjamia
1/2 tl rouhittua kuivattua chiliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausteseos säilyy ilmatiiviissä rasiassa siinä missä muutkin mausteet, eli tätä voi halutessaan tehdä kerralla isommankin erän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti