30.6.2012

Vanilja-roseepippuri-raparperimarmeladi

Ohje kirjasta Säilö kesän maut / Å. Svanberg, 2011.  Ihan mielettömän hyvää *****

1/2 kg raparperia
1 vaniljatanko
5 dl sokeria
1/2 dl vettä
2 tl roseepippuria

Pese raparperi ja paloittele pieneksi. Pane kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatanko. Lisää vesi ja sokeri ja sekoita. Anna mehustua muutama tunti tai yön yli.

Muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä:

Keitä massaa hitaasti n. 1 tunti. Kuori vaahto tarvittaessa. Tee marmeladitesti. Ota vanljatanko pois. Jauha roseepippuri morttelissa ja lisää seokseen. Siirrä kuumiin, steriloituihin purkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä. Säilytä kylmässä.

Marmeladitesti: Ota hilloa lusikallinen kylmälle lautaselle. Lautanen laitetaan jääkaappiin pariksi minuutiksi, sen jälkeen vedetään lusikalla ura nokareen poikki. Jos ura ei umpeudu, hillo on valmista. Jos taas lusikan tekemä ura ei jää lainkaan näkyviin, massaa täytyy vielä keittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti