3.6.2012

Tahmainen seesamikana ja vietnamilaisittain maustettu kaaliraaste


6 broilerin koipi-reisipalaa (marinoimattomia tai marinadi pois pestynä)
suolaa ja pippuria
1,5 dl vaaleaa siirappia
1 dl soijaa

0,75 dl ketsuppia
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua chiliä
2 rkl Maizenaa
tilkka vettä
seesaminsiemeniä
(kesäsipulia)

Pese marinadi pois ja asettele kanat kannelliseen uunivuokaan. Jos käytät marinoimattomia, niin suolaa ja pippuroi palat. Pilko sipulit. Yhdistä siirappi, soija, ketsuppi, öljy, chili ja sipulit. Kaada seos kanojen päälle. Laita kansi päälle.

Paista kanoja 150 asteessa 3 tuntia. Pidä kansi koko ajan päällä, sillä se estää kanojen kuivettumisen.

Poista pehmeiksi paistuneista kanoista nahka ja luut. Riivi liha suikaleiksi. Siivilöi paistoliemi ja kiehauta. Lisää veteen sekoitettu maissijauho ja saosta. Kaada lientä kanasuikaleiden päälle ja lisää vielä seesaminsiemenet.

Ohje täältä.

Kaaliraaste

¼ valkokaalia
1-2 porkkanaa
1 punasipuli
3 dl pavunituja
reilusti minttua (ruukullinen)

Nuoc Nam-kastike:
2 limettiä
1 valkosipulinkynsi
1-2 punaista chiliä
parin sentin pala inkivääriä
1 tl sokeria
tilkka aasialaista kalakastiketta
suolaa

Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suiroiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Kuori ja puolita sipuli. Leikkaa puolikkaat sitten ohuiksi  viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset salaattikulhossa. Lisää  joukkoon myös huuhdellut ja valutetut idut.

Tee  kastike: Purista limeteistä mehut. Lisää mehuun pienitty valkosipuli, pienitty, siementtömäksi perattu chili tai chilit sekä pienitty inkivääri. Lisää sokeri, kalakastike ja suola. Sekoita hyvin.

Valuta kastike raasteen päälle ja anna maustua kylmässä noin tunnin verran. Riivi päälle vielä reilusti tuoretta minttua. Tarjoile. (Lähikauppani ei tarjonnut minttua tai ituja, joten heitin sekaan nipun tuoretta korianteria. Toimi niinkin.)

Ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti