5.6.2012

Ranskalainen sipulikeitto

Ohje Pirkan kirjasta, löytyy myös täältä.

n. 500 g sipulia
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 - 2 rkl öljyä tai voita
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
(1 dl valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
4 viipaletta vehnäpaahtoleipää
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin 1/2 tuntia.

Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa keitto 4 uuninkestävään annoskulhoon.Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle, lisää päälle juustoraaste ja kuorruta keittoa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti