30.6.2012

Chili-raparperichutney

Ohje kirjasta Säilö kesän maut / Å. Svanberg, 2011.

1/2 kg raparperia
2 punasipulia (laitoin yhden ison)
3cm tuoretta inkivääriä
1 1/2 rkl väkiviinaetikkaa, 24% (käytin 10%)
3/4 dl vettä
5 dl sokeria
1 1/2 rkl currya
2 tl suolaa
2 chilipalkoa hienonnettuna
8 kuivattua aprikoosia

Paloittele raparperi pieneksi ja silppua punasipuli hienoksi. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä raparperia, punasipulia, inkivääriä, etikkaa ja vettä hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää muut aineet je keitä 30-40 minuuttia. Sekoita usein. Siirrä kuumiin, steriloituihin purkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti