5.11.2012

Jauhelihapihvit ja makeaa tsatsikia

Ohje Karppaaja lehdestä #1/2012.

500g (vasikan) jauhelihaa - käytin nauta-sikaa
1 muna
1dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
1 rkl salaattimaustetta - jätin pois, mutta laitoin valko- ja mustapippuria ja paprikajauhetta
1rkl kuivattua basilikaa
1rkl makeaa chilikastiketta

Paprikasalaatti
6 paprikaa  - käytin 2
1 ruukku basilikaa - jätin pois, mutta käytin rucolaa, puolikkaan makeasipulia, fetakuutioita ja oliiveja
1 nippu lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1rkl balsamiviinietikkaa

Omena-tsatsiki
2dl ruoanlaittojugurttia
1 raastettu omena
suolaa ja mustapippuria

Sekoita tsatsikin ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan. Sekoita pihvien ainekset keskenään ja muotoile taikinasta pihvejä. Sulata voi pannukka ja ruskista pihvejä 5 minuuttia keskilämmöllä kummaltakin puolelta (tein itse uunissa 200 asteessa).

Paloittele paprikat ja laita kulhoon. Lisää basilika, persilja, suola ja pippuri. Sekoita öljy ja balsamiviinietikka keskenään ja lisää salaatin sekaan. Tarjoa pihvit salaatin ja makean tsatsikin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti