6.11.2012

Karppaajan hampurilainen

Vanhasta Karppaaja-lehdestä osui tämäkin silmään ja päätin kokeilla. Sillä erotuksella että hampparin alle tuli myös täysviljapaahtoleipä pippurimajolla :) Ja mausteita laitoin taas huomattavasti enemmän kuin ohjeessa.

600g jauhelihaa
1 muna
1dl chili- tai valkosipuliöljyä (korvasin kermalla ja tuoreella chilillä)
Hyppysellinen suolaa
Hyppysellinen mustapippuria
4 tomaattia
1 punasipuli
4 isoa jäävuorisalaatin lehteä

Kastike
2dl ranskankermaa
2rkl tomaattipyrettä
1tl paprikajauhetta
1/2tl grillimaustetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile taikinasta käsin pihvejä ja paista niitä uunissa noin 15 minuuttia. Tee kastike samalla kun pihvit kypsyvät eli sekoita tomaattipyre ja mausteet ranskankermaan. Tarjoa hampurilaispihvit salaattipedillä viipaloidun tomaatin ja sipulin sekä kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti