15.5.2013

Bibimbap

Ohje Hannalta. Nimikin oli niin hauska, että oli pakko heti kokeilla. Ja hyvää oli.

2:lle
200 g luomunaudan ulkofilettä
Marinadi:
1 rkl vaaleaa soijakastiketta (käytin tummaa)
1,5 tl ruokosokeria
1/4 puntti ruohosipulia (käytin kevätsipulia)
1 valkosipulinkynsi
1 tl paahdettuja sesaminsiemeniä
1 rkl (saksanpähkinä)öljyä
mustapippuria
Lisäksi:
kasviksia, esim. porkkanaa, retiisiä, kurkkua, salaattia
keitettyä riisiä
2 kananmunaa
chilikastiketta

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Suikaloi ulkofile ohuesti ja sekoita marinadiin. Anna marinoitua vähintään tunti jääkaapissa. Leikkaa sillä välin kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan kypsäksi kahdelle hengelle. Kuumenna paistinpannu ja paista lihasuikaleet nopeasti kypsiksi. Mausta suolalla ja siirrä sivuun, mutta älä päästä jäähtymään. Paista kananmunat sunny side up.

Kokoa annokset: jaa riisi kulhojen pohjalle, kasaa päälle liha, suikaloidut kasvikset sekä kananmuna. Mausta maun mukaan chilikastikkeella. Sekoita annos juuri ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti