2.5.2013

Pulled pork ja bbq-kastike

Ohje täältä.

Pulled pork

1 ½ kg possun kassleria (käytin possun lapaa 2kg)
bbq-kastiketta
possun paistolientä
suolaa
chilijauhetta

Asettele possu isoon uunivuokaan tai pataan. Kaada päälle noin puolet keittämästäsi bbq-kastikeesta ja työnnä paistomittari lihaan. Paista aluksi 200C asteessa ½ tuntia, jonka jälkeen voit pienentää lämpöä 120C asteeseen. Jatka paistamista, kunnes paistomittari näyttää 93C astetta. Minulla tähän meni aikaa reilu viisi tuntia.

Nosta possu pois paistoastiasta, anna jäähtyä hieman ja kuori näkyvä rasva pois ennen repimistä. Revi possu suikaleiksi kahta haarukkaa apuna käyttäen. Lisää revityn possun joukkoon loppu bbq-kastike ja muutama kauhallinen possun paistolientä lisäämään kosteutta. Laita vuokaan folio päälle ja possu vielä uuniin maustumaan 200C asteeseen 20 minuutiksi.

Bbq-kastike:

3 dl coca colaa
0,75 dl ketsuppia
1 ½ limen mehu
3 rkl fariinisokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
½ sipuli
5 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 prk tomaattipyreetä
chilijauhetta

Kuori ja pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan kaikki aineet lukuun ottamatta limen mehua. Keittele kastiketta kasaan miedolla lämmöllä ½ tuntia. Lisää lopuksi limen mehu ja tarkista maku. Itse lisäsin tässä vaiheessa vähän suolaa ja chilijauhetta. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti