23.5.2013

Limetti-kookoslohi

Herkullista arkiruokaa. Teen toistekin! Ohje Yhteishyvästä.

6 annosta
600 - 800 g lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl öljyä
2 dl kookoskermaa (käytin tölkin kookosmaitoa
1 rkl ketjap manis- tai soijakastiketta (laitoin molempia)
1 rkl hunajaa
1 rkl limettimehua
hiukan raastettua limetinkuorta
hienonnettua ruohosipulia (jätin pois)

Leikkaa lohifilee noin 2–3 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pannuun kookoskerma tai -maito, ketjap manis ja/tai soija, hunaja ja limettimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Sirottele pinnalle raastettua limetinkuorta ja hienonnettua ruohosipulia.

Keitin lisukkeeksi nuudelia, jotka heitin kalan sekaan, koska nestettä oli niin paljon (eli sopivasti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti