19.5.2013

Lime-possusalaattikupit

Uusi lempiherkku. Ohje Fannilta ja Kanelilta.
(8-12 kpl)

- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl savustettua chilitahnaa
- 500 g porsaan jauhelihaa
- 1 kurkku
- 1 punasipuli
- 1 keräsalaatti
- tuoretta korianteria

Kastike
- 2 limen kuori ja mehu
- 2 rkl kalakastike
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl savustettua chilitahnaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- tuoretta minttua (pari rkl)

Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä keskilämmöllä. Lisää pannuun hienonnettu valkosipuli, tomaattipyre ja chilitahna. Kääntele pannulla pari minuuttia kunnes valkosipuli on pehmennyt. Laita pannuun jauheliha ja paista kypsäksi. Anna jäähtyä.

Pese limet. Raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita kuori, mehu, kalakastike, fariinisokeri, chilitahna ja oliiviöljy. Silppua joukkoon minttua makusi mukaan.

Leikkaa kurkut ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita vihanneksiin kulhossa puolet kastikkeesta.

Sekoita kastikkeen toinen puolikas jäähtyneen jauhelihan joukkoon.

Napsi lehdet irti keräsalaatista. Lusikoi salaatinlehdille lihaa, kurkkua ja sipulia. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti