2.5.2013

Hampurilaissämpylät

Ohje Sisaret keittiössä -blogista. Ihan hyviä, mutta jotenkin sain näistä vähän liian tiiviitä höttösten sämpylöiden sijaan.

4kpl

1dl vettä (42°)
2rkl maitoa
1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
1 1/2rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä

Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna seistä n. 5 minuuttia. Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna. Sekoita taikinaksi.

Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja  elastista. Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.

Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia. AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen. Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia. Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa. Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä. Paista 200° noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti