20.5.2013

Unelmakääretorttu

Hyvää pitkästä aikaa. Ja vallan nopea tehdä. Ohje täältä.

Pohja

4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

- Vaahdota munat ja sokeri ( mitä kauemmin jaksat vaahdottaa, sitä parempaa taikinasta tulee)
- Sekoita kuivat ainet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan, niin saat siitä tasaisempaa
- Älä sekoita jauhoja, vaan nostele varovasti taikina sekaisin niin se ei lässähdä

Paista 225 asteessa n. 6-10 min, aika riippuu ihan uunista, kokeile kypsyyttä haarukalla keskeltä, jos haarukkaan ei jää yhtään taikinaa pohja on kypsä

Sillä aikaa kun pohja on uunissa, laita leivinpaperi pöydälle ja ripoittele siihen sokeria. Kun pohja on valmis, kumoa se varovasti sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta, mutta jätä se siihen päälle, jotta pohja ei kuivu. Voit vielä levittää siihen päälle liinan.

Kreemi

150g voita
2 dl tomusokeria
2 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

-Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi
-Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri
-Vatkaa kreemi tasaiseksi

Levitä täyte nuolijalla pohjan päälle. Aloita rullaaminen varovasti leivinpaperin avulla, yritä rullata oikein tiukasti ja jätä taitekohta kääretortun alapuolelle. Laita jähmettymään esim. parvekkeelle tai jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti