9.5.2013

Välimeren pastavuoka

Ohje Pirkalta.

5-7 dl (250 g) Pirkka fusilli täysjyväpastaa
1 ps (450 g) Pirkka grillattuja Välimeren vihanneksia (pakaste)
2 prk (à 200 g) Pirkka tonnikalapaloja vedessä

Tomaattikastike
2 (200 g) sipulia
2  valkosipulinkynttä
2 tl  öljyä
1 tlk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
2 dl  ve ttä
1 tl oreganoa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl kanelia

Juustokastike
2 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
100 g Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 tl suolaa
valkopippuria

Pinnalle
50 g Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen. Levitä välimeren vihannekset laakealle uunivadille ja nosta ne lämpenevään uuniin sulamaan, noin 15 minuutiksi. Valuta tonnikalat.

Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, oregano, sokeri, suola, mustapippuri ja kaneli. Keitä miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistuksen ajan.

Juustokastiketta varten sulata pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla sekä valkopippurilla.

Kaada puolet valutetusta pastasta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle puolet tomaatti- ja juustokastikkeesta. Ripottele päälle tonnikalat ja sulaneet välimeren vihannekset. (Voit leikata suurimmat vihannekset puoliksi halutessasi.).

Lisää loppu pasta ja loput tomaatti- sekä juustokastikkeista. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa välimeren pastavuoka raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti