17.6.2013

Liha-makaronilaatikko

Perusjuttuja arkeen. Ohje Myllyn Paras.

5-6 dl Myllyn Paras Makaronia tai Tumma Makaronia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 tl suolaa
1 tl currya
⅕ tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
3 kananmunaa
7 dl (laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti