17.6.2013

Mummin mieletön raparperipiiras

Tämäkin oli hyvä piirakka vaikka kuorrutteen ehkä jättäisin seuraavalla kerralla pois. Ohje täältä.

Pohja
3 kpl kananmunia
3 dl sokeria
1 dl maitoa
0.5 dl kermaa
1 dl voisulaa
4.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
iso nippu raparperinvarsia

Kuorrutus
1.5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
2.5 dl maitoa
2 dl kermaa
4 rkl voita

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja jäykäksi vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Yhdistä leivin­jauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos varovasti taikinaan.

3. Levitä taikina uuninpellille leivinpaperin päälle. Kuori ja paloittele raparperit, levitä palat taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

3. Tee kuorrutus. Yhdistä kuivat aineet kattilassa. Lisää kylmä maito ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Lisää voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu kiisseliksi. Kaada nopeasti hieman jäähtyneen piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti