1.6.2013

Raparperi-valkosuklaakuppikakut

Hyviä muffinsseja, teen kyllä toistekin! Ohje Pirkalta (kuten aineksista voi päätellä).

200 g (n. 3 dl) raparperia
100 g valkosuklaata
100 g Pirkka meijerivoita
2 1/2 dlsokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl Pirkka kevytmaitoa
Koristelu   
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
 valkosuklaata rouhittuna sekä strösseleitä

Lisäksi   
Pirkka Amerikan muffinivuokia

Kuori ja paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon rasvasula.

Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele strösseleillä, rouhitulla valkosuklaalla, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti