17.6.2013

Raparperipiirakka vuoassa


Taas raparperipiirakkaa... Oli kyllä herkullista! Ohje Kotikokki.netistä.
 
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n.0,5 l raparperinpaloja
1 tlk kermaviiliä
1 muna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä. .
Vaniljasokeria vähemmän, vanilliinisokeria enemmän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti