18.4.2014

Keitettyä parsaa, uppomuna ja oliivi-parmesaaniliemi

Parsat:
Kuori parsat (itse kuorin vain paksuimmat), poista tyvi ja keitä korkeassa kattilassa, suolatussa vedessä 5-10 minuuttia eli juuri ja juuri pehmeiksi.

Uppomunat:
Kuumenna vesi isossa kattilassa hienoisesti poreilevaksi, lisää loraus etikkaa. Riko muna juomalasiin, tee kauhalla veteen pyörre ja lisää muna varovasti veteen. Keitä 4 minuuttia. Itse tein nämä yksitellen.

Oliivi-parmesaaniliemi (Optio -lehden kautta Tommy Myllymäen kirjasta "Parhaat kastikkeet"

2rkl vasikanfondia
3dl vettä
1/2tl kiinalaista soijaa
1rkl maizenaa + 1rkl vettä
3rkl hienoksi silputtua salottisipulia
oliiviöljyä paistamiseen
1dl pieniä mustia oliiveja tai kalamataoliiveja pienehköinä palasina
1 1/2dl raastettua parmesaanijuustoa
2tl nypittyä timjamia (käytin kuivattua)

Sekoita fondi, vesi, soija ja maizena kattilassa ja kiehuta. Paista sipuli öljyssä kasarissa korkeassa lämpötilassa. Lisää oliivit ja neste ja kiehauta. Lisää seuraavaksi parmesaani ja timjami. Kun juusto sulaa, se palaa helposti pohjaa, joten ota kasari pois lämpimästä välittömästi. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.

Kastike on maukas ja suolainen. Sopi loistavasti parsalle ja sen kanssa tarjotulle pihville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti