18.4.2014

Possukastike ja perunumuusi + rosmariiniporkkanat

Niiiiiin hyvää. Parasta possukastiketta tosiaan. Ohje kirjasta "Safkaa".

Possukastike
450 g possua, niskaa (kassleria) taikka paistia
1 sipuli
30 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
soijakastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa

Valmista ensin kastike. Suikaloi liha ja pilko sipuli. Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata todella kuumaksi, pohjalle lapsen nyrkin kokoinen pala voita. Anna ruskistua, kunnes alkaa tuoksua viehkosti pähkinältä. Viskaa sekaan kevyesti suolatut ja pippuroidut possusuikaleet ja ruskistele. Anna suikaleiden tiristä hetki ihan paikoillaan, ennen kuin laitat lastan sekaan ja käyt hommiin. Näin lihasnesteet pysyvät lihassa ja ruskistaminen onnistuu.

Laita pataan hienonnettu sipuli, vähennä lämpöä ja kuullota sipuli lihojen seassa. Puuteroi päälle 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoita pari minuuttia.

Kaada mukillinen kuumaa vettä joukkoon ja sekoita, kunnes keitos kiehahtaa ja kastike sakenee. Kaada mukaan soijakastike ja hiukan lisää suolaa ja mustapippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen vajaa tunti. Silloin tällöin voit lisätä tilkan vettä, jos kastike tuntuu sakenevan liikaa. Tässä välissä voit valmistaa vaikkapa perunamuusin possupadan kylkeen.

Kun pata on muhinut tunnin verran, käy takaisin sen kimppuun. Kansi pois ja sekaan reilu ruokalusikallinen Dijon-sinappia ja desi kermaa. Sekoita ja anna kiehua viitisen minuuttia. Pata on valmis tarjottavaksi.

Perunamuusi
1 kg jauhoisia perunoita
50 g voita
n. 2 dl voita
suolaa

Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsäksi. Sulata voi kasarissa, kaada päälle maito. Kaada perunoista vesi pois, hurauta sähkövatkaimella sohjoksi ja lisää voi-maitoseos kattilaan, sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.

Rosmariiniporkkanat
2 porkkanaa puolitettuna ja halkaistuna
Suolaa, pippuria, rosmariinia
Oliiviöljyä

Laita porkkanat vuokaa, pirskottele päälle oliiviöljyä, mausta ja kypsennä uunissa 200 asteessa kypsäksi eli n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti