10.4.2014

Makkara-vihannesvuoka

Ohje Pirkalta.

1 pkt (540 g) lenkkimakkaraa
1 (n. 500 g) kesäkurpitsa
2 sipulia
1 (300 g) punainen paprika
1 rkl öljyä
2 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
3-4 tomaattia
n. 200 g Pirkka leppäsavujuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna

Poista lenkkimakkarasta kuori ja leikkaa makkara noin sentin ja kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika. Viipaloi myös tomaatit.

Kuullota sipulisuikaleet pannussa tilkassa öljyä. Lisää pannulle paprikasuikaleet ja anna hautua hetken aikaa kannen alla. Kaada sipuli-paprikaseos laakeaan uunivuokaan.

Leikkaa leppäsavujuusto juustohöylällä viipaleiksi. Jaa noin puolet viipaleista kolmeen osaan. Lado makkara-, leppäsavujuusto- ja kesäkurpitsaviipaleet limittäin paprika-sipuliseoksen päälle. Mausta oreganolla ja mustapippurilla.

Levitä vuokaan tomaattiviipaleet ja niiden päälle loput leppäsavujuustoviipaleet. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Hienonna pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti