6.4.2014

Sitruuna-anjovispasta

Ohje Safkaa -kirjasta joten arvata saattaa että maistui!



2 sitruunaa (yhden mehu, kahden kuori raastettuna)
1-2 valkosipulinkynttä
8-10 anjovisfileetä (jos mahdollista, käytä oliiviöljyyn säilöttyjä suolattuja fileitä, joita myydään Suomessa nimellä sardelli)
n. 4 dl raastettua parmesaania
3 keitettyä kananmunaa
0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
lehtipersiljaa, ruohosipulia, tilliä ja basilikaa, kourallinen kutakin
mustapippuria myllystä
suolaa

400 g fusilleja

Pastakastikkeen voi valmistaa suoraan tarjoilukulhoon.  Aloita keittämällä kananmunat ja jäähdyttämällä ne.

Laita pastavesi tulelle.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori sekä purista joukkoon kahden sitruunan mehu. Pilko valkosipuli ja anjovikset ja lisää ne kulhoon. Raasta pari-kolme desiä parmesaania joukkoon.

Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoksi. Silppua yrtit. Sekoita munat ja yrttisilppu, pippuri ja suola sekä oliiviöljy kastikkeeseen. Maista että suolaa ja sitruunaa on sopivasti.

Keitä pasta suolatussa vedessä kunnes se on al dente. Valuta, mutta pidä pari desiä lientä tallessa.

Sekoita pasta ja kastike kulhossa. Ohenna kastiketta tarvittaessa keitinliemellä. Ripota päälle kourallinen parmesaania ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti