17.9.2016

Härkiskulho

Uusi suosikkiruoka löytyi Maku.fi:stä.

250 g härkis härkäpapuvalmiste
2 rkl Sriracha -kastiketta
1 rkl öljyä paistamiseen
1 rkl soijaa
225 g riisivermicelli (ohuita riisinuudeleita)
1 kpl avocado
½ kpl kurkku
1 kpl paprika
1 kpl porkkana
1 kpl punasipuli
1 kpl ruukku tuoretta korianteria

KASTIKE
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl paahdettua seasamöljyä
1 rkl soijaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kpl pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4 kpl punainen chili hienonnettuna
1 tl hunajaa
2 rkl limen mehua

Kuori porkkana ja punasipuli. Leikkaa porkkana, paprika ja kurkku tikuiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irroita kuori. Leikkaa avokado viipaleiksi ja ripottele pinnalle limen mehua tummumisen ehkäisemiseksi.

Keitä riisivermicellit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo kylmällä vedellä. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Kuumenna paistinpannussa öljy kuumaksi ja paista härkistä muutaman minuutin ajan. Mausta härkis srirachalla ja soijakastikkeella.

Kokoa annokset kulhoihin ja lisää viimeiseksi kastike. Halutessasi voit paahtaa seesaminsiemeniä ja ripotella niitä annoksen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti