5.9.2016

Nopeat kaalikääryleet

Helppoja ja hyviä! Ohje Maku.fi

1 kpl kurttu- eli savoijinkaalia
400 g sika-nauta jauhelihaa
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
0,5 dl riisiä
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1/2 tl valkopippuria
1 tl meiramia
2 rkl siirappia
1 1/2 - 2 tl suolaa

VOITELUUN
25 g voita
2 rkl siirappia

Voitele muffissivuoka ja laita jokaiseen koloon kurttukaalin lehti.

Paloittele loppu kaali kulhoon ja lisää mukaan myös jauheliha, hienonnettu sipuli, kananmuna, riisi, kerma ja vesi. Mausta seos valkopippurilla, meiramilla, siirapilla ja suolalla. Sekoita hyvin.

Lusikoi täytettä jokaiselle kaalinlehdelle  ja nosta reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista uunissa pellin päällä 175 asteessa noin tunti.

Ota folio pois ja voitele kaalikääryleet voi-siirappiseoksella ja paista vielä 30 minuttia 200 asteessa.

Nauti puolukoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti