4.9.2016

Punajuuririsotto

Ohje K-Ruoka.

4-5kpl (500 g) punajuuria (tuoreita)
1 (120 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2ruukkua timjamia
2rkl oliiviöljyä
4dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl sitruunanmehua)
n. 9dl vettä +
2rkl kasvisfondia
1 1/2dl parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria

Lisäksi
mascarponea

Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (40-45 minuuttia). Jäähdytä ja kuori punajuuret. Soseuta puolet punajuurista ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä timjami. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kädenlämpöinen punajuurisose ja timjami.
Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia.
Lisää punajuurikuutiot risottoon. Kuumenna vielä hetki ja nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle nokare mascarponea. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti