7.9.2016

Puolukka-toffeepiirakka

Ohje Maku.fi. Hyvää on!

PIIRAKKAPOHJA
3,5 dl vehnäjauhoja
125 g voita
2 rkl sokeria
1 kpl kananmunan keltuainen
1 rkl vettä
TÄYTE
3 dl fariinisokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmunan keltuainen
1 rkl korppujauhoja
5 dl puolukoita
1 kpl kananmuna (voiteluun)

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää seokseen sokeri, keltuainen ja vesi ja painele taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 22-24 cm kokoinen piirakkavuoka. Kauli taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta taikina leivinpaperin avulla piirakkavuoan päälle. Irrota leivinpaperi varovasti ja asettele taikina vuokaan ja sen reunoille. Rullaa kaulin vuoan päältä, jolloin reunojen yli menevä taikina leikkautuu siististi. Laita vuoka jääkaappiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota lehtimuoteilla kuvioita taikinasta. Tee cocktailtikulla kuviot lehtikoristeisiin. Siirrä lehtikoristeet jääkaappiin.

Täyte

Laita fariinisokeri ja jauhot pieneen kattilaan ja sekoita ne hyvin sekaisin. Tee seokseen kuoppa ja vatkaa maito vähitellen joukkoon. Lisää voi kattilaan ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja vaniljasokeri.

Levitä korppujauhot tasaisesti piirakkapohjan päälle. Kaada päälle toffeetäyte ja ripottele pinnalle puolukat. Asettele taikinalehdet reunan ympärille ja voitele kevyesti kananmunalla. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele jäähtynyt piirakka tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti