5.9.2016

Mustikka-valkosuklaatorttu

Ohje Kotivinkistä.

100g voita
1/2dl sokeria
2 1/2dl ruis- tai vehnäjauhoja
Täyte:
200g valkosuklaa
1 (luomu)sitruunan kuori
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1prk (250g) maitorahkaa
1/2dl sokeria
3dl mustikoita

Valmista pohja. Kuutioi voi. Nypi huoneenlämpöinen voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi seokseksi sormin. Peitä lasagnevuoan/kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Kaada muruseos pohjalle ja taputtele tasaiseksi kerrokseksi. Paista levyä 200-asteisessa uunin keskitasolla 15-20min, kunnes se on kypsä.

Paloittele suklaa pieneen kattilaan ja nosta se hieman suuremman kattilan päälle, jossa on höyryävää vettä. Anna suklaan sulaa välillä sekoitellen.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka, sitruunankuoriraaste ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää sula valkosuklaa juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi kermavaahto joukkoon varovasti nostellen.

Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita ja ripottele pinnalle mustikat. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti