17.9.2016

Omena-puolukkapiirakka

Ohje Maku.fi.

4 kpl munaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaviiliä
1 dl voita (sulatettuna)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä

PÄÄLLE
4 kpl omenaa
2 dl puolukoita
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia

Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili tai jogurtti sekä sulatettu ja jäähdytetty rasva. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi muna-sokeriseokseen ja sekoita ne nopeasti keskenään. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja levitä tasaiseksi.

Pese omenat, poista siemenkodat ja paloittele ohuiksi lohkoiksi. Lado pohjan päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle puolukoita sekä sokeria ja kanelia.

Kypsennä omena-puolukkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.

Tarjoa omena-puolukkapiirakan kera vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti