4.1.2018

Joulubrita

Aijai, voiko britakakku ikinä olla muuta kuin herkullista. Ohje Lidl.

Pohja
125 g Pohjolan Meijeri voita
1 dl Belbake sokeria
2 kananmunankeltuaista
1,75 dl Belbake vehnäjauhoja
2 tl Belbake leivinjauhetta
1 tl Belbake vaniljasokeria
0,5 tl Kania kardemummaa
0,5 tl Kania kanelia
0,5 tl Jouluaitta inkivääriä
1 dl Pohjolan Meijeri maitoa

Päällä
2 kananmunanvalkuaista
1,5 dl Belbake sokeria
0,5 dl Belbake mantelilastuja
Täyte
250 g Milbona rahkaa
2 rkl Belbake sokeria
1 tl Belbake vaniljasokeria
2 dl Jouluaitta mustikka-vaniljamarmeladia
2 dl Pohjolan Meijeri kuohukermaa

Vaahdota pohjan pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset rivakasti vatkaten. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Levitä taikina leivinpaperin päälle kahdeksi (Ø 20 cm) kiekoksi.

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää mukaan sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä kuohkea marenki puhtaalla nuolijalla pohjan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.

Anna pohjien jäähtyä paistopaperillaan. Sekoita täytteen rahkaan sokerit ja hillo. Nostele mukaan vaahdoksi vatkattu kerma. Irrota pohjat lastalla paperista. Nosta pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte ja nosta toinen pohja päälle. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjolle tuontia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti